Blijf op de hoogte!

Beachclub Bodelaeke is open...

Giethoorn op Monopolybord

Deze verkiezing heeft heel Nederland gewonnen! Samen met Amsterdam op het internationale Monopolybord Nederland, ons kleine landje, staat als enige land van de hele wereld met twee locaties op het bord! Amsterdam vult straks samen met New York en Sydney de dieproze vlakken op het nieuwe bord (locatie Haarlem op het Nederlandse speelbord). Maar daarnaast gebeurde het onvoorstelbare: Giethoorn won een wildcard en ziet zich straks als enige dorpje ter wereld terug op het bord; op de locatie Dorpsstraat, pal naast metropool Madrid!

Kiethorn?
Begin dit jaar riep Monopoly fans uit 182 landen op om te stemmen op hun favoriete steden. In totaal hebben de fans zo’n 4 miljoen keer gestemd en hieruit zijn de 22 meest populaire steden geselecteerd, waar Amsterdam en Giethoorn er dus twee van zijn. Afgaand op de geïnterviewde toeristen in Giethoorn, “Kiethorn? Giethorny?” wordt het nog een hele uitdaging voor Monopoly fans wereldwijd om deze plaatsnaam goed uit te spreken tijdens het onderhandelen.
“Zo blijkt maar weer; als je samen achter iets staat, is niets onmogelijk. Alle Gietersen hebben zich achter ons initiatief geschaard en daarmee hebben we dit geweldige resultaat behaald. Ik kan het nog niet echt bevatten.”, aldus Lennard de Boer, campagneleider van Giethoorn.com

De MONOPOLY HERE & NOW: Wereldeditie 2015 ligt dit najaar wereldwijd in de winkels. 

Giethoorn op het Monopoly speelbord