Over Bodelaeke

191 recreatiewoningen, 30 bouwkavels, 8 vrijstaande villa's en 15 boothuizen

Over Bodelaeke


Ervaar de mogelijkheden van Bodelaeke
Giethoorn heeft met Bodelaeke een voor Nederland uniek en hoogwaardig woon- en recreatieproject binnen haar grenzen. Bodelaeke is bijzonder door haar veelzijdige aanbod van luxe watervilla's, boothuizen en royale bouwkavels. Kopen, investeren, bouwen en recreëren in Bodelaeke. Het kan allemaal!

Giethoorn met een knipoog naar nu
Het karakteristieke Giethoorn keert onmiskenbaar terug in de architectuur van Bodelaeke. Er worden traditionele materialen gebruikt: hout, riet, baksteen en Hollandse dakpannen. U ziet de kleurvarianten: zwart, oker, steenrood en ijsblauw. Traditie, gecombineerd met opvallende eigentijdse accenten!

Bodelaeke straalt geborgenheid uit, gezelligheid: het typisch Hollandse waterdorp. Het is net alsof het Bodelaeke door de eeuwen heen zo gegroeid is.

Bodelaeke 'Huisje aan het water' 
Waar de Beulakerwijde zich uitstrekt, lag ooit Bodelaeke. Ontstaan in de 15de eeuw, als nederzetting voor veenarbeiders. 'Huisje (Bode) aan het water (Laeke)', was de letterlijke betekenis. Veel meer was het niet: een handvol huisjes, balancerend tussen land en water. 

Bodelaeke ging Beulake heten. Het dorpje leefde van de intensieve turfwinning. Die bracht brood op de plank, maar trok ook het noodlot aan. Hoe meer veen er werd gestoken, hoe smaller de stroken land (ribben of legakkers) werden waar veen droogde en arbeiders woonden. In 1775 sloeg het noodlot toe: een storm maakte een einde aan Beulake. De bewoners maakten zich op tijd uit de voeten. Slechts twee huizen én de kerk overleefden de ramp, die verdwenen in 1825 na een volgende stormvloed onder water.
Beulake leeft voort in de Beulakerwijde en Bodelaeke keert terug aan haar nieuwe oevers. Nu voorgoed.